Project

Blokker

  • Blokker
Locatie:Tasmanië
Oppervlakte:0,8 ha.
Teelt:Freesia's
Omschrijving:In maart 2013 heeft Certhon het verste project uit haar rijke historie voltooid. Op hemelsbrede afstand van 17.019 kilometer van ons kantoor in Poeldijk ligt Tasmanië.

Blokker, Tasmanië

Een eiland dat ten Zuidoosten van Australië ligt. Certhon heeft daar voor ruim 0,8 hectare grootte Freesiakwekerij Blokker de verwarmings- en koelinstallaties geleverd en geïnstalleerd.

Omdat er vanuit deze kas jaarrond snijbloemen geleverd moeten worden moet de grondtemperatuur nauw geregeld kunnen worden. Daarom heeft Certhon twee aparte systemen geïnstalleerd, één voor grondverwarming en één voor grondkoeling. Deze zijn aangesloten op het bestaande ketelhuis en de nieuwe koelmachine. Voor de aansturing en regeling van deze systemen is het Clima Terra © systeem geïnstalleerd. Deze toepassing zorgt eveneens voor een efficiënt energiegebruik.

Om een juiste temperatuur in de kas te creëren heeft Certhon een hijsinstallatie met daarop de groeibuisverwarming ontworpen. Dit zorgt voor een perfect klimaat voor de bloei van de bloemen.
Om de grond na de teelt goed te ontsmetten is een stoominstallatie aangelegd.

Relevant to you:

Ask your question here

Direct contact? Call +31 174 225080